Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΕΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εμείs οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό καταγγέλνουμε την απόφαση τηs Υπουργού κας Κεφαλογιάννη για την μεταφορά τηs Ανωτέραs Σχολήs Tουριστικήs Eκπαίδευσηs Aγ. Νικόλαου στο Ηράκλειο.
Εδώ και χρόνια στιs διεκδικήσειs μαs ήταν είναι και θα είναι η αναβάθμιση ποιότηταs τουριστικού προιόντοs με αναβάθμιση τηs Εκπαίδευσηs - μετεκπαίδευσηs και διεύρυνση τηs τουριστικήs περιόδου και στουs 12 μήνεs του χρόνου,αυξάνονταs τα έσοδα και την απασχόληση.
Η Υπουργόs Τουρισμού αν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα βελτίωσειs του παραγόμενου τουριστικού προιόντοs,πρέπει να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση - μετεκπαίδευση,την τροποποίηση,τον άμεσο εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τηs,κόντρα στα συμφέροντα για να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονεs ανάγκεs του τουρισμού.
Σύνδεση των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων με την αγορά εργασίαs και εφαρμογή των ν.1150/72 και 15/45/85 που προβλέπουν προτεραιότητα στιs προσλήψειs των αποφοίτων σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
Η στελέχωση όλων των τουριστικών μονάδων με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό,είναι η αναγκαία και απαραίτητη προυπόθεση,για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προιόντοs που έχει ανάγκη ο τουρισμόs τηs χώραs μαs.
Η δημόσια τουριστική εκπαίδευση έχει πολλά προβλήματα,απόροια τηs απαξίωσηs και αδιαφορίαs από το εποπτεύον Υπουργείο Τουρισμού.Είναι αμφίβολεs οι προθέσειs τηs Υπουργού τουρισμού γι αυτό το λόγο απαιτείται άσκηση συνδικαλιστικών πιέσεων και από όλουs τουs φορείs του Δήμου μαs.
Το φώs του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο πηγάζει από την ΚΝΩΣΣΟ.
Το φώs στον τουρισμό άρχισε από τον Αγ.Νικόλαο και παρακαλούμε πολύ να γίνει κατανοητό.
Απαιτούμε:
Την παραμονή τηs ΑΣΤΕΑΝ στόν Αγ.Νικόλαο όπου λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και παρά τιs αντίξοεs συνθήκεs έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην εκπαίδευση στελεχών τουρισμού.
Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει χωρίs να μεταφερθεί στο διπλανό Νομό,
έφ οσον φυσικά υπάρχει θέληση για να γίνει αυτό και όχι μόνο γιά εξυπηρέτιση πολιτικών συμφερόντων.Δεν συντέχει κανέναs λόγοs για να μετακομίσει η ΑΣΤΕΑΝ στο Ηράκλειο. Θεωρούμε άδικη και αδιανόητη την πρόθεση τηs Υπουργού τουρισμού για την μεταφορά τηs σχολήs από τον Αγ.Νικόλαο απ όπου ξεκίνησε ο τουρισμόs πρίν 40 χρόνια.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧ. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΦΑΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου