Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 Συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι
    Στη δύσκολη αυτή για τον κλάδο μας συγκυρία, όπου προσπαθούμε σαν σωματείο να υπογραφεί η τοπική συλλογική σύμβαση, η οποία τόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στις εργασιακές συνθήκες για την χρονιά που διανύομε και θα καθορίσει το μέλλον του ξενοδοχοϋπαλληλικούεπαγγέλματος, το νεοεμφανισθέν  «συνδικάτο» , έως τώρα  πριν καν κάνει εκλογές και με προσωρινή διοίκηση διορισμένη από το πρωτοδικείο , το μόνο που έχει πράξει είναι να βγάζει ανακοινώσεις με  εμπάθεια προς το σωματείο μας και προσωπικό μένος προς τους ανθρώπους που δημοκρατικά και νόμιμα έχουν εκλεγεί  σε αυτό. Για  τα μνημόνια και τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ούτε  κουβέντα.Ο ταξικός εχθρός είμαστε εμείς!.
Συναδέλφισες-Συνάδελφοι 
   Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε , μετά και την τελευταία  παραπλανητική ανακοίνωση τους,  η οποία δημοσιεύτηκε προκειμένου να καλύψει   το γεγονός ότι δεν είχαν την ανταπόκριση που περίμεναν από τους εργαζόμενους  στις  διχαστικές  κινήσεις που κάνουν.  Κανένας τραμπουκισμός και επίθεση δεν έγινε από κανένα μέλος του ΔΣ μας. Λεκτικά και μόνο απαντήσαμε σε συκοφαντίες και απρεπείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσαν  με σκοπό να μας απομακρύνουν από το χώρο του εργατικού κέντρου. Να μας απομακρύνουν για να «μαγειρέψουν»  στα μέτρα τους και χωρίς τη συμμετοχή εργαζομένων  την περίφημη «γενική συνέλευση που διαλύσαμε», στην οποία μια ώρα μετά από την έναρξή της, είχαν προσέλθει μόλις ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ (14) άτομα . Ούτε καν οι 27 που είχαν υπογράψει την ίδρυση του περίφημου “συνδικάτου”. Παρευρεθήκαμε(3 μέλη του ΔΣ ) ως είχαμε δικαίωμα(εκ μέρους της Ομοσπονδίας)  και υποχρέωση σαν εργαζόμενοι και εκλεγμένοι για να διαπιστώσομε αν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό  σε εκλογικές διαδικασίες, τηρούνται. Λεπτομέρεια φυσικά γι αυτούς ότι  την έκαναν χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου όπως προβλέπει η νόμιμη διαδικασία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές! Έτσι δεν δίστασαν όχι μόνο την πραγματικότητα να αντιστρέψουν αλλά και να μας εμφανίσουν σαν τραμπούκους! ΝΕΑ  ήθη στην ΝΕΑ  τοπική ηγεσία του ΠΑΜΕ ! Μόνο που η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.
Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
  Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ,αφού    μετά από αλλεπάλληλες φορές που προσπάθησαν με κάθε τρόπο,(ακόμα και δικαστικά) να ελέγξουν το σωματείο μας μέσα από τις εκλογές  που πάντα γίνονταν με νόμιμες διαδικασίες και δεν τα κατάφερναν διότι  οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με συντριπτική πλειοψηφία αλλιώς αποφάσιζαν,  ίδρυσαν  το
«δικό τους» σωματείο,. Υπακούοντας στην κομματική τους γραμμή πανελλαδικά για  ίδρυση σωματείων στον κλάδο του τουρισμού,  (Πάτρα, Χαλκιδική ,σε λίγο Ηράκλειο και αλλού). Έτσι ιδρύουν σωματεία με την επωνυμία «συνδικάτα εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων». Όλος ο κόσμος  χωράει σε αυτά  ,αρκεί να πάνε  να ψηφίσουν έστω και ελάχιστοι   εργαζόμενοι, για   να εκλεγούν οι κομματικά νομιμόφρονες  για  να βγάζουν λόγους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ κατακεραυνώνοντας όλους τους άλλους.
  Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
  Αντίπαλος μας είναι τα μνημόνια και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.Σας καλούμε ενωμένοι να παλέψουμε για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης και να συνεχίσομε  να αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στην εργοδοτική απληστία  που έχουν σαρώσει κάθε έννοια εργασιακών σχέσεων και  δικαιωμάτων. Σας ΚΑΛΟΥΜΕ    μέσα από την νόμιμη εκλογική διαδικασία του σωματείου μας  τέλος του χρόνου,  να μας κρίνετε  αλλά και όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται να είναι  υποψήφιος  για να κριθεί. Μέσα από το σωματείο μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μέχρι τότε θα προσπαθούμε όπως πάντα  για την επίλυση των προβλημάτων μας. Δεν θα  αναλωθούμε με απαντήσεις σε « ψευτοεπαναστατικές» ,ανούσιες και εμπαθείς ανακοινώσεις που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και μόνο κακό κάνουν  στον κλάδο μας ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.
    Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου