Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ....
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
10.03.2014
Ο εντολοδόχος της Τρόικας Υπουργός Εργασίας (ο Θεός να τον κάνει), Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με 34 αράδες – καταδίκη, που περιέχονται στον Ν.4242, ΦΕΚ 28.2.2014, αρ. φύλλου 50, περιλαμβανομένης της ακροτελεύτιας σκόπιμα ασαφούς διατύπωσης : ....'Ζ. Κάθε άλλη γενική ή ειδική ή καταστατική διάταξη που ορίζει διαφορετικά τα θέματα των προηγούμενων παραγράφων καταργείται.'
Ενδύει με ισχύ νόμου την περιβόητη Υπουργική απόφαση υπ΄ αριθ. 313, ΦΕΚ Τεύχος Β΄, 12/02/2014, που όχι μόνον κουρεύει εκ νέου τα απονεμόμενα εφάπαξ βοηθήματα στο Ταμείο Πρόνοιας του Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού από 01.09.2013,καταργεί τη δυνατότητα έντοκης επιστροφής των εισφορών, σε όσους εγκαταλείπουν το επάγγελμα στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, παραπέμποντας μόνον στην συνταξιοδότηση ( τότε όμως που οι ασφαλισμένοι δικαιούνται απονομής εφάπαξ, με όσα χρόνια διαθέτουν και όχι επιστροφής εισφορών), αλλά κυρίως με την γλίσχρα αυτή διατύπωση, παρατείνει την αγωνία των ασφαλισμένων του Τομέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τελείως απάνθρωπα και εκδικητικά, που αναμένουν ενάμιση χρόνο και πλέον την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, την ίδια ώρα που το Ταμείο περιορίζεται αντί απονομής, σε απανωτά διευκρινιστικά ερωτήματα προς το Υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει απάντηση από τις αρχές του έτους.
Σ' αυτή τη βάναυση, αντισυνταγματική ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων λειτούργησαν ως Δούρειος Ίππος και συνδιαπλεκόμενοι (¨συναποφάσισαν¨ με τον Υπουργό κάποιοι, κατά έκφραση της κ. Αρτέμιδας Δεδούλη, Γ.Διευθύντριας του Υπουργείου Εργασίας, που αίφνης αυτή την ταγό του δημοσίου συμφέροντος την συναντάμε μέλος Δ.Σ., του προσφάτως Ιδιωτικού Δικαίου Τομέα Πρόνοιας Φαρμακοϋπαλλήλων, ο οποίος αποχώρησε από το ΤΑΠΙΤ,) οι κάτωθι :
Α) Το καμάρι του Υπουργού Εργασίας ο Πρόεδρος ΤΑΠΙΤ Π. Παππάς ( πρόκειται για τον συνταξιούχο καθηγητή Λυκείου που διορίστηκε με την αναλογία 4-2-1, προς λαφυραγώγηση και νομή της εξουσίας από την πρώην τρικοματική συγκυβέρνηση, υποδειχθείς από την ΔΗΜΑΡ και ειδικεύεται εκτός της εκδικητικής μανίας του κατά των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σε αποκατάσταση και διορισμό μελών της οικογένειας του, με εκπληκτικότερο συμβάν όλων, την ανασύσταση του μικροαστικού ονείρου της δεκαετίας του '50, να διορίσει ή να διοριστεί κάποιος κλητήρας στο Δημόσιο! - πίεζε πρόσφατα τις υπηρεσίες του Ταμείου να συστήσουν θέση κλητήρα στο Οργανόγραμμα, για την περιφερειακή υπηρεσία Βόλου, εκεί που διαθέτοντας μόλις έναν, αριθ. 1 υπάλληλο, χρειαζόταν κατά την γνώμη του και κλητήρας!!)
Β) Ο Αντιπρόεδρος ΤΑΠΙΤ Γ. Κονιδάρης, εκπρόσωπος του πρώην ΤΕΑΥΦΕ, Τομέα Πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, τον οποίο ιδιωτικοποίησε και θεωρώντας τον προφανώς ιδιοκτησία του, προσέλαβε την κόρη του κ. Παππά ως νομική εκπρόσωπο, συνδιαπλεκόμενος, εκτός της χειραγώγησης βεβαίως του αδαή περί την Κοινωνική Ασφάλιση Προέδρου του ΤΑΠΙΤ. Ο Γ. Κονιδάρης παρότι δεν εκπροσωπεί πλέον κάποιον Τομέα αρνείται να παραιτηθεί από το Δ.Σ. ΤΑΠΙΤ, έχοντας την ..ευγενή φιλοδοξία συνέχισης της προσφοράς υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, με τα γνωστά ήδη αποτελέσματα!
Σε απάντηση ο εκπρόσωπος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στο Δ.Σ., την παράνομη εκπροσώπηση ενός Τομέα που αποχώρησε από το ΤΑΠΙΤ.
Εν τέλει την κύρια ευθύνη σε όλα τα παραπάνω έχει η ..κεντροδεξιά συνιστώσα της συγκυβέρνησης , το πάλαι ποτέ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα!
Ότι και να εισήγαγε προς ψήφιση ο απίθανος κ. Βρούτσης, δεν θα περνούσε χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, - αν δεν αντελήφθησαν τι ψήφισαν είναι διπλά επικίνδυνοι - αλλά αν με πλήρη συνείδηση και συμφωνία κατάργησαν τα θεσμοθετημένα από αυτούς τους ίδιουςδικαιώματα των ασφαλισμένων, έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο στις κυνικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, μετακύλισης του κόστους της χρεωκοπίας στις πλάτες της εργατικής τάξης, το τελευταίο!
Τον λόγο πλέον εκτός της συνδικαλιστικής μας δράσης και των νομικών ενεργειών, έχουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, δίνοντας την δική τους απάντηση στις επερχόμενες εκλογές!
Καταληκτικά σωρεύτηκαν ακραία αδιέξοδα στην Πρόνοια με τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων αφού :
• Απώλεσαν με το PSI το 53% των αποθεματικών των Ταμείων μας,
• Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει απαλλοτριώσει ουσιαστικά και τα υπόλοιπα, το κοινό κεφάλαιο, τοποθετώντας το σε κρατικά ομόλογα,
• Μεθοδεύεται η δέσμευση και των εισφορών της Πρόνοιας, μέσω της ΑΠΔ του χρεωκοπημένου ΙΚΑ, προς άτοκη διευκόλυνσή του στην πληρωμή των Συντάξεων και
• Δέχονται απανωτές μειώσεις στο απονεμόμενο εφάπαξ, ενώ πλήρωναν μια ζωή γι αυτό.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, φοβόμαστε ότι καθίσταται λίαν προσεχώς, επιτακτική η δημόσια διαβούλευση με τους συναδέλφους μας για επανασύσταση του ΤΑΞΥ, τουλάχιστον στην Πρόνοια, με στόχο την επαναφορά των προϋποθέσεων απονομής εφάπαξ βάσει του καταστατικού του και την υπόδειξη στο ΤΑΠΙΤ της πόρτας εξόδου από την περιουσία μας, που χτίστηκε δραχμή – δραχμή από τις εισφορές των ασφαλισμένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων (αυτών που καθυβρίζει καθημερινά εσχάτως ο Πρόεδρος Παππάς ) και υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου