Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

"Παγίδα" το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για τον κλάδο μας. 
Έρχεται να ισοπεδώσει ότι άφησαν όρθιο τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων. 
Εκτός των ολίγων θετικών σημείων, είναι διάτρητο με πολλές πλευρές του να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους εργοδότες. 
"Χρυσώνουν το χάπι" με βάναυση παραβίαση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων - διαπραγματεύσεων, των υπερωριών, της Κυριακάτικης αργίας, των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα της απεργίας.
Εν μέσω της Πανδημίας του COVID-19 η Κυβέρνηση, φέρνει για ψήφιση  ένα νέο αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο,αντί να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με ουσιαστικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης και να μπει φρένο στην ανοδική πορεία της ανεργίας. 
Μετά από 20 μήνες ανεργίας οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, έχουν χάσει το 60% του εισοδήματος τους και επιβιώνουν με αναστολές συμβάσεων των 534 ευρώ και επιδότηση ανεργίας των 430 ευρώ, την ώρα  που δάνεια και υποχρεώσεις κυριολεκτικά τους πνίγουν. 
Η διευθέτηση χρόνου εργασίας,ΔΕΝ είναι προστασία του εργαζόμενου.
Κάτω από το φόβο να μη χάσει την εργασία του ΠΟΙΟΣ εργαζόμενος με την ανεργία που έχουμε θα έχει το σθένος να αντιταχθεί στον εργοδότη του.
Οι θέσεις εργασίας που χάνονται αναπληρώνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία. 
Το 38% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και χωρίς εργασιακή  εμπειρία σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Μετέτρεψαν την εργασία σε ανεργία, σε μερική απασχόληση, σε εκ περιτροπής εργασία, σε διαθεσιμότητες, σε υποχρεωτικές άδειες χωρίς αμοιβή και ασφάλιση κατά την διάρκεια των μνημειακών χρόνων ακόμα δεν είναι αρκετά τα ΔΩΡΑ στους εργοδότες?
Οι εργαζόμενοι επιθυμούν σταθερότητα  και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην εργασία τους με ρυθμισμένους όρους αμοιβής και εργασίας  που απορρέουν απο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Κατηγορηματικά απορρίπτουμε τις προτάσεις και τις "ιδέες" που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της επερχόμενης κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων. 
Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε τέτοιες λογικές και πολιτικές. 
Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο απαιτώντας την απόσυρση αυτού του αντεργατικού - αντισυδνικαλιστικού νομοσχεδίου. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΦΑΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου