Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Α.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΣΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/05/2021


ΤΟ Α.Σ.Ε. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΗΣ ΚΣΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συνεδρίασε εχθές, με μοναδικό αντικείμενο την κήρυξη ως υποχρεωτική την ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας.

Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και η Ομοσπονδία μας ώστε να στηρίξουμε τις θέσεις μας και το κύριο αίτημα μας που δεν ήταν άλλο από την υποχρεωτικότητα για όλους της σύμβασης μας.

Το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ήταν θετικό καθώς κατά πλειοψηφία το Α.Σ.Ε. αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα και την επέκταση της ΚΣΣΕ σε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι μια δικαίωση του αγώνα ΟΛΗΣ της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, που ούτε στιγμή δεν τα παρατήσαμε, ακόμα κι όταν κάποιοι μας έλεγαν πως δεν έχουμε ελπίδες.

Κλειδί της επιτυχίας αυτής ήταν τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που καταθέσαμε στο ΑΣΕ αλλά και η μεγάλη συνδικαλιστική συσπείρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα συνδικάτα τους.

Η Ομοσπονδία μας στην σύμβαση αυτή εκπροσωπεί 96.000 ξενοδοχοϋπάλληλους από τους σχεδόν 140.000 σε όλη τη χώρα.

Γιαυτό λοιπόν καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Εστίαση και στον Τουρισμό να γραφτούν στα συνδικάτα τους, να είναι κοντά στα σωματεία τους και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και για να έχουμε τέτοιες επιτυχίες.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να ενημερωθούν άμεσα για το τι προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση τόσο σε μισθολογικό επίπεδο όσο και σε θεσμικό και όταν ο εργοδότης δεν την εφαρμόζει να ενημερώνουν αμέσως το σωματείο τους και όπου δεν υπάρχει την Ομοσπονδία μας.

Η ΠΟΕΕΤ απέδειξε στην πράξη πως ο αγώνας φέρνει τις νίκες!

Είμαστε από τις Ομοσπονδίες εκείνες που δεν επικαλεστήκαμε την Πανδημία και το Lockdown για να αναστείλουμε τη δράση μας. Με δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα και δεκάδες κινητοποιήσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, στείλαμε το μήνυμα πως δεν αστειευόμαστε.

Έχουμε μπροστά μας άλλη μια δύσκολη τουριστική περίοδο και όπως κάναμε όλο αυτό το διάστημα έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε την γνήσια εκπροσώπηση των συναδέλφων μας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου