Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

 

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ Β΄2012/14.5.2021) ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/5/2021

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ Β΄2012/14.5.2021ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.


Το ΦΕΚ με αριθμό τεύχους Β΄2012 /14.5.2021 που εκδόθηκε την Παρασκευή 14.5.2021 ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τις αναστολές συμβάσεων για τον μήνα Μάιο.
Συγκεκριμένα στο κεφ Β΄ άρθρο 1 παράγραφος γ, ξεκαθαρίζεται πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ βάση του άρθρου 8 του νόμου 1346/1983 σε συνδυασμό με τους σχετικούς όρους της Κ.Σ.Σ.Ε. που είναι σε ισχύ , οι εργοδότες μπορούν να τους δηλώσουν σε αναστολή σύμβασης.
Εν μέρει η εξέλιξη αυτή μας αφήνει ικανοποιημένους καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν επαναλειτουργήσει ακόμη.
Ακόμα λοιπόν ένα αίτημα της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μας εν μέρει ικανοποιείται.
Θα περιμέναμε όμως μια πιο συλλογική ρύθμιση όπως άλλωστε ήταν ολοκληρωμένο το αίτημα μας στο υπουργείο εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα
Από το εν λόγω ΦΕΚ απουσιάζει το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης από τους εργαζόμενους επομένως θα πρέπει οι εργοδότες να θέσουν το προσωπικό σε αναστολή επαναλαμβάνουμε ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
Επίσης απουσιάζει σχετική ρύθμιση και για τον μήνα Ιούνιο και φυσικά περιμένουμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε και για τους συναδέλφους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης .
Στην πράξη λοιπόν αποδεικνύεται πως οι πιέσεις που ασκεί η Ομοσπονδία μας μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη τη χώρα αποδίδει καρπούς.
ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου