Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

 

moneyΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ site MONEY & TOURISM....

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ site MONEY & TOURISM.

                                                      

Με έκπληξη διαβάσαμε στο site σας δημοσίευση στις 8/3/2021, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται πως η ΠΟΕΕΤ συμφώνησε στα πλαίσια της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ να μην κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική και μάλιστα επικαλείστε ασφαλείς πληροφορίες(;)
Σας δηλώνουμε λοιπόν πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα προσβάλλει την συνδικαλιστική μας ιδιότητα και οντότητα αφού ο ρόλος των συνδικάτων είναι να διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν δηλώνουμε:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η Κ.Σ.Σ.Ε. ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ
Το ότι δεν μπήκε ο όρος στην σύμβαση οφείλεται καθαρά στην εργοδοτική πλευρά που δεν συναινεί να αποτυπωθεί, φανερώνοντας για άλλη μια φορά ποιος θέλει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο! Επομένως δεν υπάρχει στη σύμβαση η «από κοινού» αίτηση κήρυξης της Κ.Σ.Σ.Ε. ως γενικώς υποχρεωτικής αλλά το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στις αρμόδιες υπηρεσίες υφίσταται όπως ορίζει ο νόμος.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί το νόμιμο δικαίωμα μας να ζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για να κηρυχθεί η Κ.Σ.Σ.Ε.. γενικώς υποχρεωτική.
Τέλος σας ενημερώνουμε πως η ΠΟΕΕΤ δεν εκτοξεύει απειλές ........σας το λέμε ξεκάθαρα. ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ 500 και 600 ευρώ.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ζητήσουμε από τον ΟΜΕΔ τα πρακτικά της μεσολάβησης ώστε οι «ασφαλείς» πληροφορίες που έχετε (από ΠΟΞ μεριά) να διαψευστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου