Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΣ: ΠΟΕΕΤ

Κοιν: ΓΣΕΕ

         ΣΕΤΕ

          ΠΟΞ  

                                

Η ανακοίνωση σας, με την οποία στηρίζετε την προσπάθεια του Σωματείου μας για την σύναψη της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ν. Λασιθίου μας καλύπτει απόλυτα όμως αυτό δεν είναι αρκετό, δίχως φυσικά να ρίχνουμε ευθύνες στην ΠΟΕΕΤ.

Σας καλούμε όμως, την ίδια επιστολή, να την απευθύνετε και προς τον ΣΕΤΕ μέλη του οποίου, όπως το Σωματείο και η Ομοσπονδία γνωρίζει άριστα, είναι οι περισσότερες από τις μεγάλες Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις του Νομού καθώς και στην ΠΟΞ, που είναι η δευτεροβάθμια εργοδοτική οργάνωση.

Παρότι με την ΠΝΠ που εξέδωσε η κυβέρνηση, παρατείνονται μέχρι τις 30/6/2021 οι θητείες ΟΛΩΝ των Διοικητικών Συμβουλίων, ΟΛΩΝ των οργανώσεων(εργαζομένων & εργοδοτών)οι εργοδοτικοί φορείς του Νομού μας επικαλούνται ότι δεν έχουν εκλέξει νέες διοικήσεις στις οργανώσεις τους, με αποτέλεσμα, η τοπική κλαδική σύμβαση να βρίσκεται στον αέρα.

Αφού λοιπόν οι εργοδοτικές οργανώσεις του Νομού μας, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν  από εμάς να δραστηριοποιηθούν ώστε να ορίσουν διοικήσεις και δεν μπορούν να επιβάλλουν στα μέλη τους να γίνουν μέλη της ΠΟΞ, για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι φανερό ότι υπάρχει κενό εκπροσώπησης.

Εάν λοιπόν ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ επιθυμούν και αγωνίζονται για τον υγιή ανταγωνισμό, οφείλουν με ουσιαστικές παρεμβάσεις να δώσουν λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθότι οι μέχρι τώρα ευχές τους δεν το έχουν επιλύσει..

Περιμένουμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και την ΓΣΕΕ, να ασκήσουν πίεση προς τον ΣΕΤΕ, την ΠΟΞ και προς την κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία(ορισμένων εργοδοτών) για να επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι ο ΣΕΤΕ δεν είναι μόνο αλλά να φέρεται και ως υπεύθυνος εθνικός κοινωνικός εταίρος και δεν αδιαφορεί για τις παραβατικές συμπεριφορές των μελών του στους νομούς της χώρας, όπως το Νομό Λασιθίου. 

 

                                   Για την Διοίκηση 

 

Ο Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας

 

Μιχάλης Γαρεφαλάκης                            Μαρία Μαρκάκη - Φαζού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου