Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 31 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ

Το Σωματείο μας ανέκαθεν ενδιαφέρονταν  για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Θεωρούμε μεγάλη μας επιτυχία την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου που εκδόθηκε στις 21-10-2021 και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία ΕΡΜΗΣ και ΚΟΡΑΛ που παρέμειναν ΑΝΕΡΓΟΙ όλη την τρέχουσα σαιζόν λόγω ανακαίνισης των παραπάνω Ξενοδοχείων, τα οποία δεν λειτούργησαν στον προβλεπόμενο χρόνο και οι εργαζόμενοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν εκτός εργασίας. 
Συμμεριστήκαμε την αγωνία τους και στους στηρίξαμε ηθικά σε όλο το διάστημα της αναμονής, αναφερόμενοι συχνά στον επιθεωρητή εργασίας κ.Ιωάννη Λασιθιωτάκη και τη Δικηγόρο του Συνδέσμου μας κα.Σοφία Μακατουνάκη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. 
Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο Αγώνας και η Αγωνία 31 εργαζομένων είχε αίσιο τέλος. 
Προβήκαμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ακόμη και εξωδικαστικα προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους της εταιρίας. 
Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν και γι αυτο ακολουθήσαμε τη νόμιμη οδό  μέσω τις επιθεώρησης εργασίας χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στη Δικαιοσύνη. 
Πριν το τέλος της διαδικασίας της Δίκης είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε σε συμβιβασμό,όμως και εδώ ήταν άκαρπη η συζήτησή  μας .
Χαιρετίζουμε με απόλυτη ικανοποίηση την απόφαση του Δικαστηρίου  και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη που δικαίωσε τους εργαζόμενους. 
Ευελπιστούμε οτι δεν θα υπάρξουν παρόμοιες αδικίες που θα δισαρεστούν τους εργαζομένους,  θα υποτιμήσουν το έργο τους και θα θίγουν την προσωπικότητα τους. 
Ευρισκόμενοι εν μέσω αρχαιρεσιών για  την ανάδειξη νέου Δ.Σ.,ευχόμαστε το νέο συμβουλίου να ενεργεί με τον ίδιο δυναμισμό και να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εργαζομένων. 
Για τη Διοίκηση 
Ο Πρόεδρος 
Μιχ.Γαρεφαλάκης 

Η Γεν.Γραμματέας 
Μαρία Μαρκάκη Φαζού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου