Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 

Δ.Τ. ΠΟΕΕΤ_25.06.2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25.06.2021

 

ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού αισθάνονται ως "παιδιά ενός κατώτερου θεού"!

Τα προβλήματα παρόλο που ο κλάδος έχει ανοίξει και είμαστε σε ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων (πάντα συγκρινόμενο με το 2020), αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Ειδικότερα:

  1. Ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα των μονομερών αναστολών συμβάσεων του 2020 με αποτέλεσμα να χάνονται επιδόματα αλλά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  2. Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβάσεις μιας ημέρας ή μερικής απασχόλησης) παρόλο που ήταν σε αναστολή σύμβασης και έπαιρναν 534€, τα ένσημα τους είναι μόλις 1 τον μήνα.                                                                                                    Επομένως ζητούμε και για τις δυο παραπάνω περιπτώσεις ΑΜΕΣΑ την λύση από το Υπουργείο Εργασίας.
  3. Να διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση, εφ' όσον παύει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων τον Ιούνιο η επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ με όλα τους τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από την ΚΣΣΕ που πρόσφατα κηρύχτηκε ως γενικώς υποχρεωτική.
  4. Οι συνάδελφοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης οι οποίοι δεν έχουν βρει δουλειά να συνεχίσουν να επιδοτούνται με το ταμείο ανεργίας έως ότου βρουν εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  5. Να κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική η ΚΣΣΕ που πρόσφατα υπογράψαμε και αφορά 400.000 σχεδόν εργαζόμενους στην εστίαση ως γενικώς υποχρεωτική.

Την ώρα λοιπόν που ακούμε για επιστρεπτέες προκαταβολές που ξεπερνούν το 1 δις και προγράμματα στήριξης και επαναλειτουργίας του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού πάνω από 800 εκ. ευρώ, την ώρα που η ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική αλλά οι ξενοδόχοι δεν προχωρούν στις επαναπροσλήψεις ως οφείλουν.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου