Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

 

φτωχεια στους εργαζομενουςΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.....

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02/12/2020

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Δυστυχώς οι καταστάσεις που βιώνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού κάθε μέρα γίνονται και πιο τραγικές!
ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


Με απίστευτο κυνισμό η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η αναστολή σύμβασης για τον μήνα Δεκέμβριο σε όσους τη δικαιούται θα επανέλθει στα 534,00 Ευρώ (φαίνεται πως τα 800 € του Νοεμβρίου ήταν πυροτέχνημα) και ακόμα χειρότερα για τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό παρόλο τις πιέσεις μας για παράταση του μέτρου αυτού μέχρι και τον Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής δεν μας το δίνει η Κυβέρνηση.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πως το αίτημα μας για την κάλυψη των εργαζομένων είχε βρει ευήκοα ώτα, φαίνεται πως το οικονομικό επιτελείο είχε διαφορετική άποψη!
Για τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, τα οποία δεν θα ανοίξουν φέτος ΔΕΝ υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους σ΄ αυτά καθώς ούτε τα 534,00€ μπορούν να πάρουν ούτε στο επίδομα ανεργίας μπορούν να μπουν.
Η κατάσταση στον ΟΑΕΔ θα μπορούσε να ήταν για γέλια αν οι στιγμές που ζούμε δεν ήταν τόσο τραγικές. Καμία απολύτως συνεννόηση τα κεντρικά με τα κατά τόπους γραφεία! Κάθε νομός και άλλη απάντηση και στη μέση οι εργαζόμενοι χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν.
Οι συνάδελφοι μας στην Εστίαση βρίσκονται στο σημείο της απόλυτης φτώχειας!
Εποχικά εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα μιας και δεν είναι λέει δικαιούχοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης άρα δεν μπορούν να κάνουν αίτημα αναστολής σύμβασης, όσοι δεν βρήκαν δουλειά φέτος και κατάφεραν να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο από τότε έχουν να δουν εισόδημα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχουν να βάλουν μεροκάματο στο σπίτι τους από την περυσινή σαιζόν.
Εργαζόμενοι σε αίθουσες ψυχαγωγίας και νυκτερινά μαγαζιά που δουλεύουν 2 φορές την εβδομάδα δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις και δεν ξέρουν πότε και πόσοι θα ξαναδουλέψουν.
Εργαζόμενοι σε Καζίνο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα είναι ξανά σε αναστολή και δεν φαίνεται φως στο τούνελ γι αυτούς όσο η πανδημία είναι σε έξαρση!
Όλοι αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν ή με 534€ ή με 400€ ή με 0 €.
Ενώ οι υποχρεώσεις κυρίως οι φορολογικές δεν μειώνονται καθόλου απεναντίας συσσωρεύονται μιας και είμαστε στο τέλος του έτους.
ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!!
Κάνουμε έκκληση σε κάθε καλόβουλο βουλευτή κόμματος ειδικά αυτών που εκλέγονται σε τουριστικές περιοχές να πιέσουν την Κυβέρνηση να δώσει λύση ΤΩΡΑ.
Η Ομοσπονδία μας καθημερινά ασκεί πιέσεις, κάνει παρεμβάσεις, ώστε να βρεθεί λύση για τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούμε!!
Κάνουμε έκκληση σε κάθε φορέα να σταθεί δίπλα μας σ΄ αυτό το δύσκολο αγώνα που κάνουμε 8 μήνες τώρα για να ανακουφίσουμε τους συναδέλφους μας.
Για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας!

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειες μας!
Για να μπορέσουμε να πάμε κι εμείς τα παιδιά μας βόλτα με το ποδήλατο την Κυριακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου