Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020


ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας εκφράζει την μερική της ικανοποίηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που οι επιχειρήσεις έκλεισαν με εντολή της Κυβέρνησης, θα πάρουν επίδομα 800€ για την περίοδο από 15/03 έως 30/04.
Για την περίοδο από 01/03 έως 15/03 θα πληρωθούν από τον εργοδότη τους και φυσικά υπάρχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη!
Για τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας τους έως 30/04 θα δοθεί παράταση στο επίδομα ανεργίας ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη ο οποίος στήριξε το αίτημα μας και στους συναδέλφους που τελείωσε το επίδομα ανεργίας και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020!
Γνωρίζουμε πως ακόμα και με αυτή την ρύθμιση δεν λύνεται το πρόβλημα 100% είναι όμως κάτι το οποίο κινείτε προς την σωστή κατεύθυνση!
Το μεγάλο αγκάθι παραμένει στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας όπου οι πληρότητες είναι αλήθεια πολύ χαμηλές λόγω της εξάπλωσης του ιού, οι εργαζόμενοι δέχονται μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ επίθεση.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ - ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ - ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ!
Το επαναλαμβάνουμε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!
Δεν μπορούν να αλλάξουν οι όροι αμοιβής και εργασίας χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας!
Καλούμε τους εργοδότες να επιδείξουν ψυχραιμία και να σεβαστούν τους ανθρώπους που τόσα χρόνια βάζουν πλάτη στις επιχειρήσεις τους για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση!
Τέλος ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τους διανομείς όπου με κίνδυνο της υγείας τους συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας, πέφτοντας ακόμα και τώρα θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας!
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου