Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Προβληματισμός και για το επίδομα ανεργίας





Το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και η τύχη των εργατικών κατοικιών και άλλων υποδομών όπως το Πολυϊατρείο ΙΚΑ, που απ' ότι φαίνεται ο Ν. Λασιθίου πρέπει πλέον να ξεχάσει, απασχόλησαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ταξίδι τους στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, μαζί με τον Πρόεδρο Μιχάλη Γαρεφαλάκη και τη Γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μαρία Φαζού συναντήθηκαν με το Λασιθιώτη Υφυπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του.
Στον κ. Πλακιωτάκη έθεσαν επίσης το θέμα του επιδόματος Ανεργίας, παρουσία και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου. Ο διοικητής ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την περυσινή διαδικασία, δηλαδή τα 200 ένσημα «οροφή» για να παίρνει κάποιος το επίδομα και οι τρεις μήνες (συν μισός μήνας που αντιστοιχεί στο δώρο Χριστουγέννων).
Ο κ. Πεπόνης ενημέρωσε ότι τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης προγραμματίζουν νέα κοινή σύσκεψη με τα σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.α., προκειμένου να διεκδικήσουν την αύξηση του πλαφόν των 200 ενσήμων, μιας και έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους να μην τους παίρνουν πάνω από 200 ένσημα, για να μη χάσουν το Ταμείο Ανεργίας. Αυτό «βόλευε» και τους εργοδότες, με αποτέλεσμα την ευρεία εισφοροδιαφυγή και εξάπλωση του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε ο κ. Πεπόνης.
Επίσης ζήτησαν από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να αυξηθεί ο χρόνος που θα χορηγείται το επίδομα ανεργίας, γιατί 3,5 μήνες δεν είναι επαρκής ενίσχυση των εργαζομένων, μιας και ο μεγαλύτερος αριθμός όσων παίρνουν το επίδομα, δεν εργάζονται περισσότερο από 4 μήνες το χρόνο!

Η ανακαίνιση
του Εργατικού Κέντρου
Ευχάριστη είδηση έδωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, τους οποίους πληροφόρησε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε εργολάβο του έργου ανακαίνισης του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου και μάλιστα εγκρίθηκε η εργολαβία και από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Οι εργασίες αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος Αυγούστου.
Ξεχάστε τα!
Το δυσάρεστο αφορά την τύχη των προνοιακού χαρακτήρα υποδομών που μπλοκαρίστηκαν με την απαρχή της οικονομικής κρίσης και τη δραματική περικοπή των δημοσίων επενδύσεων. Δηλαδή, των νέων Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Νικόλαο, την αγορά οικόπεδου για Εργατικές Κατοικίες στην Ιεράπετρα, την κατασκευή του Πολυϊατρείου ΙΚΑ στον Άγιο Νικόλαο, του βρεφονηπιακού σταθμού κλπ.
«Δυστυχώς υπήρξε κατηγορηματικός στη δήλωση που έκανε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά έχουν τελειώσει με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, που επέφερε και την κατάργηση των οργανισμών της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας...», μας είπε ο κ. Πεπόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου