Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δέσμευση για εξασφάλιση Επιθεωρητών Εργασίας στο Ν. Λασιθίου













Σοβαρή πιθανότητα υπάρχει να εξασφαλιστούν ένας - δύο μόνιμοι επιθεωρητές, από την «Κινητικότητα» των υπαλλήλων του δημοσίου, μέσα στους επόμενους δύο μήνες και έτσι η Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τους ελέγχους που απαιτούνται, για την πάταξη της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό διαβεβαίωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κων. Πανταζής τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Εμμ. Πεπόνη.
Για το θέμα είχε επικοινωνία με τον Ειδικό Γραμματέα και ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός Λασιθίου από την υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και στο μεσοδιάστημα, μέχρι την τοποθέτηση των μόνιμων επιθεωρητών, υπήρξε δέσμευση του κ. Πανταζή ότι θα στείλει δύο επιθεωρητές για να παραμείνουν για τους κρίσιμους επόμενους δύο μήνες, εφόσον του Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει το αναγκαίο κονδύλι.
Στην αναγνώριση του προβλήματος για το νομό μας συνέβαλε και το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου, που έδειχναν το Λασίθι στις έξι περιοχές της Ελλάδας, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου να έχει περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις..!
Στόχος είναι η Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου να αποκτήσει συνολικά τέσσερις μόνιμους επιθεωρητές εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου