Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013 - 2014

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων (από 4.11.2013 μέχρι 15.11.2013) για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού εκπαιδευτικής περιόδου 2013-2014 για τους εργαζόμενους και εποχικά ανέργους στον κλάδο μας .
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χρειάστηκε να ασκήσουμε έντονες πιέσεις στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μετεκπαίδευσης.

Βέβαια και φέτος δεν έλειψαν τα ευτράπελα καθώς από 31 Μαΐου 2013 με έγγραφο του το Υπουργείο ζητούσε τις προτάσεις μας για την υλοποίηση προγράμματος Μετεκπαίδευσης και όπως ήταν φυσικό απαντήσαμε αμέσως καλύπτοντας όλη την Ελλάδα σε συνεννόηση πάντα με τα κατά τόπους σωματεία μας.

Αργότερα ήλθε η προφορική δέσμευση του Υπουργείου για λειτουργία των σχολών σε έξι(6) πόλεις: Αθήνα – Θεσσαλονίκη –Ρόδο -Ηράκλειο-Ναύπλιο και Κέρκυρα.

Δυστυχώς στην προκήρυξη χάθηκαν ως δια μαγείας το Ναύπλιο και η Κέρκυρα περιορίζοντας έτσι τον αριθμό σε τέσσερις (4) πόλεις!

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως το Υπουργείο Τουρισμού κινείται στη λογική απαξίωσης και στο τέλος κατάργησης της σχολής υποκύπτοντας έτσι στις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων καθώς κάθε χρόνο υπονομεύουν τον θεσμό της μετεκπαίδευσης.
Η προκήρυξη με τις προϋποθέσεις τα δικαιολογητικά η αίτηση καθώς και οι διευθύνσεις που κατατίθενται οι αιτήσεις βρίσκονται στο Side του Υπουργείου www.mintour.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου