Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 14/10/2013


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου καταδικάζει την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ να υποβαθμίσει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Υποκ/μα ΙΚΑ στο Νομό, το ΙΚΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  σε Γραφείο.

 

Πρόκειται για μια άδικη, αντεργατική και καταστροφική απόφαση που θα έχει συνέπειες για την κοινωνία συνολικά του Νομού. Είναι εξαιρετικά άδικη και αντεργατική γιατί έτσι δίνει κίνητρο στην ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή.

 

Είναι καταστροφική γιατί οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι-συνταξιούχοι θα πηγαινοέρχονται πάνω από 100 χιλιόμετρα για να κάνουν την δουλειά τους με μεγάλο οικονομικό κόστος.

 

Ο κλάδος μας και όλοι οι εργαζόμενοι από Ελούντα, Σίσι, Νεάπολη, Καλό Χωριο, Κριτσά, Οροπέδιο Λασιθίου θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία και δαπάνες.

 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και να δεχτούμε πως δύο επαρχίες Μιραμπελλου – Λασιθίου θα  μείνουν χωρίς υποκατάστημα του ΙΚΑ το οποίο εδρεύει στην πρωτεύουσα του Μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Λασιθίου.

 

Ζητούμε από την κυβέρνηση και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να παραμείνουν και τα (τρία) καταστήματα του ΙΚΑ σε κάθε πόλη του Νομού λόγω της γεωγραφικής μορφολογίας του.

 

Την στελέχωση τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που είναι το κύριο και χρόνιο αίτημα μας .

 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ .

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου