Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στην συνεδρίαση του στις 04.09.2012, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη Κλαδική Απεργία την Πέμπτη 20/09/2012 σε συνεργασία και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο μέταλλο, στα λιπάσματα, στα τσιμέντα, στις ιπποδρομίες, στα εμπορικά καταστήματα, στο φάρμακο, στα λιμάνια, στο εθνικό θέατρο και στην ύδρευση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουμε Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση στο Παλιό Εργατικό Κέντρο Ν.Λασιθίου και ώρα 11:30 π.μ.

Αντιδρούμε, Kαταδικάζουμε Kαι Aπαιτούμε

Είμαστε ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας. Οι νέες απαιτήσεις των τοκογλύφων της Τρόικας θα ισοπεδώσουν ότι απέμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα

·         Αντιδρούμε στις προθέσεις για περιορισμό των αποζημιώσεων απόλυσης που θα οδηγήσει τον Ιδιωτικό Τομέα απευθείας στην μακροχρόνια ανεργία.

·         Για την αύξηση των ορίων ηλικίας και ειδικά την αύξηση του κατώτατου ορίου θεμελίωσης από τα 4.500 ένσημα στα 6.000, που θα οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου μας(εποχιακοί) να απολέσει κάθε πιθανότητα συνταξιοδότησης.

·         Για την κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας και τις επερχόμενες συνέπειες από 01/01/2013 από τον Ν.3986/11 στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών, που θα επιφέρει στην πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

·         Για τις άδικες και ανάλγητες προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει άμεσα κατά 46,6 το εφάπαξ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετακυλίοντας στους ασφαλισμένους την λεηλασία των αποθεματικών μας(PSI) που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα τους.

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

·         ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.

·         ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ν.3896/11 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ.

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

·         ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.Κ.

·         ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/09/2012 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου