Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

 

Επιστολή ΠΟΕΕΤ στον Πρωθυπουργό...

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Κοιν/ση:

κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού

κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο, Αν. Υπουργό Οικονομικών

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τι βιώνουμε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.

Από τότε προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ώστε να συζητήσουμε τις προτάσεις μας αλλά και να καταθέσουμε το αιτημά μας για παράταση στο επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

ΜΑΤΑΙΑ!!! ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΟΥΤΕ 1 ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ!!!

Από τον Ιανουάριο προσπαθούμε με δεκάδες επιστολές προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη να τον συναντήσουμε και να του εξηγήσουμε πως η επιδότηση των εργαζομένων από το ταμείο ανεργίας έληξε τον Ιανουάριο (μιας και η χρονική ισχύς της επιδότησης είναι μόλις 3 μήνες) και πως οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλο εισόδημα μέχρι να πάνε ξανά για δουλειά.

Να σημειωθεί αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ πως η σεζόν του 2021 ήταν καλή σε σχέση με αυτή του 2020 ήταν όμως χρονικά συρρικνωμένη με αποτέλεσμα και οι απολύσεις να γίνουν νωρίτερα άρα η ένταξη και η επιδότηση από τα ταμείο ανεργίας να πραγματοποιηθεί και να λήξει γρηγορότερα δηλαδή τον Ιανουάριο όπως προαναφέραμε, αλλά και η δημιουργία του όποιου αποθεματικού από την μεριά μας να είναι αδύνατη με μια σαιζόν 90 ημερών το πολύ.

Μέχρι τέλος Μαρτίου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ επικοινωνούσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας (ποτέ με τον ίδιο) ζητώντας μια μικρή παράταση, ώσπου τέλος Μαρτίου μας ενημερώσανε πως δεν είναι θέμα του Υπουργείου Εργασίας αλλά του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη.

Αμέσως ξεκινήσαμε επαφή με το γραφείο το κ. Σκυλακάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του, (κάτι που δεν καταφέραμε) και σε καθημερινή βάση επικοινωνούμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών βάζοντας ξανά το αιτημά μας για παράταση του επιδόματος ανεργίας.

ΜΑΤΑΙΑ!!!

Ώσπου σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ μας ενημέρωσαν από το γραφείο του κ. Σκυλακάκη πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα και πως είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας να υποβάλλει σχετικό αίτημα, δηλαδή του κ. Χατζηδάκη!

Επειδή τελικά δεν ξέρουμε σε ποιον να απευθυνθούμε, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ως πολιτικό προϊστάμενο και των δύο Υπουργών και ζητούμε την βοήθεια σας, λέγοντας μας πώς θα μπορέσουμε με μηδενικό εισόδημα από τον Ιανουάριο να πληρώσουμε:

  • Τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ (ήδη οι πρώτες διακοπές ηλεκτροδότησης είναι γεγονός).
  • Τα ενοίκια των σπιτιών μας (ήδη οι πρώτες αγωγές εξώσεων είναι γεγονός).
  • Πως θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια των παιδιών μας;
  • Πως θα ανταπεξέλθουμε στο κύμα ακρίβειας που επελαύνει;
  • Πως θα περάσουμε τις άγιες ημέρες του Πάσχα;

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυστυχώς επηρέασε την περίοδο του Πάσχα καθιστώντας αδύνατον την λειτουργία πολλών τουριστικών μονάδων ειδικά στην Β. Ελλάδα.

Με την υπάρχον λοιπόν κατάσταση η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα μπει στις επιχειρήσεις στο πρώτο 10ήμερο Μάιου άρα ο πρώτος μισθός τον Ιούνιο επομένως ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ και επειδή πάντα κοστολογούμε τις προτάσεις μας, σας δηλώνουμε υπεύθυνα πως μια παράταση του επιδόματος ανεργίας στους δικαιούχους για τον μήνα Απρίλιο κοστίζει περίπου 20εκ. ευρώ!

Θέλουμε λοιπόν να πιστεύουμε πως στο παρά πέντε θα βρεθεί λύση ώστε να μπορέσουμε στοιχειωδώς να επιβιώσουμε μέχρι να επιστρέψουμε στην εργασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου