Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

 

Del t ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

04/02/2021

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Εδώ και σχεδόν 2 μήνες η Ομοσπονδία μας με επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία ζητούσε την αύξηση του ποσού των 534€ καθώς και την χρηματοδότηση των εποχικά εργαζομένων με επίδομα ανεργίας μέχρι να ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Θα πρέπει σ΄αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά ο κλάδος μας να υπάρχει ίση αντιμετώπιση τόσο προς τις επιχειρήσεις, όσο όμως και προς τους εργαζόμενους.

Πληροφορούμαστε πως ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση όσο αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή προς τις επιχειρήσεις "κουρέματος" έως και 50% στην επιστροφή αυτής.

Μέτρο θετικό όσο αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Ως πότε θα ζουν οι συνάδελφοι μας με 500€ (όσοι είναι σε αναστολή σύμβασης) τον μήνα;

Ζητούμε την αναπλήρωση των μισθών μας λοιπόν για ακόμη μια φορά και αφού η Κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για 100% αναπλήρωση, γιατί δεν προχωράμε στην αναπλήρωση μισθού όπως με το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ δηλαδή 80% του μισθού.

Ως πότε οι εποχικά εργαζόμενοι θα ζουν στην αβεβαιότητα πως θα βγάλουν τον μήνα που έρχεται και πότε θα λήξει η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ;

Ζητάμε λοιπόν την παράταση του επιδόματος ΑΝΕΡΓΊΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 10% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΚΝΟ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ.

Εδώ που φτάσαμε, με την πανδημία να αναζωπυρώνεται και με ορατό πλέον τον κίνδυνο, το άνοιγμα των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης να πηγαίνει πιο πίσω.

Ζητάμε λοιπόν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την στήριξη των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ 500€ ΟΥΤΕ ΜΕ 400€

ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου