Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

 

ANASTOLH OKTOBRIOYΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ 5/11/2020..

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03/11/2020
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΙΣ 5/11/2020

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας κ. Αγραπιδά και λάβαμε τη διαβεβαίωση πως στη νομοθετική ρύθμιση για παράταση αναστολής σύμβασης και τον μήνα Οκτώβριο θα μπουν:


1.- Όλοι οι εποχικοί με δικαίωμα επαναπρόσληψης θα μπορούν μονομερώς, να μπουν στη ρύθμιση αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και για τον Οκτώβριο, ανεξαρτήτως αν έκαναν μονομερή δήλωση ή όχι όλο αυτό το διάστημα.


2.- Παρατείνονται όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για όσο διάστημα είχε απομείνει πριν την αναστολή τους.


Είναι μια πολλή θετική εξέλιξη και είναι αποτέλεσμα του αγώνα της Ομοσπονδίας μας, όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων μας και των εργατικών κέντρων σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.
Δυστυχώς όμως η έξαρση εκ νέου της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα στον κλάδο της εστίασης, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κάλυψη και των συναδέλφων χωρίς υποχρεωτική επαναπρόσληψη καθώς και όλων των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα μας, για να περάσουμε όσο γίνεται αλώβητοι αυτή τη κρίση, αλλά και να αποτρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης!
Για αυτό λοιπόν όλοι στην απεργία στις 10/11/2020
Τις επόμενες μέρες θα ενημερωθείτε για τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου