Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

 

αναστολεςΑΝΑΜΟΝΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ....

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/10/2020

Θέλουμε να ενημερώσουμε σωματεία, εργαζόμενους, αλλά και όλους τους φορείς στον κλάδο μας για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και πως διαμορφώνονται τα έως τώρα δεδομένα.
Όπως είναι γνωστό ο ν. 4722 /2020 στο άρθρο 19 αναφέρεται πως παρατείνεται η αναστολή σύμβασης και στον τουρισμό και στον επισιτισμό σε εποχικές ή μη εποχικές επιχειρήσεις έως 31/10/2020.
Το πρόβλημα όμως είναι πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα μόνο στον εργοδότη να θέτει το προσωπικό σε αναστολή. Δεδομένου λοιπόν πως οι εποχικές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει(η πλειοψηφία αυτών) και οι συνάδελφοι είτε έχει λήξει η σύμβαση , είτε έχουν απολυθεί, αυτομάτως οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του θετικού μέτρου!!
ΖΗΤΟΥΜΕ λοιπόν από την Κυβέρνηση την μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης όπως και το καλοκαίρι (σε όσους δεν έκανε επαναπρόσληψη ο εργοδότης), ακόμα κι αν έχουν απολυθεί ή έχει λήξει η σύμβαση μας στον επισιτισμό – τουρισμό, ώστε να εξασφαλίσουμε εισόδημα για τους συναδέλφους για 2 επιπλέον μήνες αφού το ταμείο ανεργίας θα μπει τον Νοέμβριο.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να μην βιαστούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση ανεργίας(έχουν περιθώριο 60 ημέρες) μέχρι να πάρουμε οριστική απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας.
ΤΕΛΟΣ ζητούμε από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ έγγραφη επίσημη ενημέρωση γιατί δεν έχουν πληρωθεί δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος ανεργίας το καλοκαίρι καθώς επιτέλους να αποσαφηνιστεί ποιοι δικαιούνται τη δίμηνη παράταση Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, που μέχρι στιγμής παραμένει στα χαρτιά.
Επίσης να ενημερωθούν άμεσα τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ πως ειδικά για φέτος τα απαιτούμενα ημερομίσθια για την επιδότηση ανεργίας είναι 50 και όχι 100, καθώς ακόμα οι τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δεν έχουν λάβει τη σχετική εγκύκλιο.
Κάνουμε σαφές προς όλους, πως η Ομοσπονδία δεν θα σταματήσει να διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους εργαζόμενους του κλάδου, που χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος από την υγειονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου