Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

olomelia bΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΟΕΕΤ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Συνεδρίασε εχθές 02/09/2020 η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και αποφάσισε:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα μη κύρια Τουριστικά Καταλύματα – Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Εργαστήρια και Βιομηχανίες Ζαχαρωδών. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε τον Μάρτιο και για τις 4 συμβάσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

Αποφασίστηκε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Για όλους τους συναδέλφους τον χειμώνα που έρχεται είτε δούλεψαν στον Επισιτισμό είτε στον Τουρισμό ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ:
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534€) προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί έως τον Απρίλιο του 2021.

Ρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ, Δάνεια και προστασία της Α΄ Κατοικίας από τυχόν πλειστηριασμούς καθώς και δωρεάν είσοδο των παιδιών μας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ

Να τηρούνται από όλες τις επιχειρήσεις εστίασης – επισιτισμού και τουρισμού όλα τα πρωτόκολλα υγείας που έχουν θεσπιστεί και οι επιχειρήσεις να πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό με το κόστος να επιβαρύνει τον εργοδότη.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΦ ΑΠΑΞ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ – ΒΑΕ

Αποφασίστηκε να ζητήσουμε επιτακτικά την επαναφορά της απονομής εφάπαξ στην 20ετία όπως ίσχυε τόσα χρόνια παράλληλα όσοι συνάδελφοι έχουν απόφαση κύριας συνταξιοδότησης να τους αποδοθεί άμεσα το εφάπαξ ή επιστροφή εισφορών αφού η καθυστέρηση έχει φτάσει σχεδόν τα 3 χρόνια.

Επίσης μετά τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε μέσα στην πανδημία ζητούμε την ένταξη του συνόλου των ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Συνάδελφοι, οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρες και η Ομοσπονδία μας 7 μήνες τώρα παλεύει να περάσουμε την κρίση της πανδημίας όσο γίνεται αλώβητοι.

Έχουμε καταφέρει πολλά, θέλουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας και ειδικά τον κυρίαρχο στόχο μας.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΔΟΔΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου