Σάββατο 18 Ιουλίου 2020


hotelΤον... χαβά τους οι Ξενοδόχοι...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΝ... ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Είναι γεγονός πως διανύουμε την πιο δύσκολη Τουριστική σαιζόν λόγω της Πανδημίας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει τα εργασιακά μας δικαιώματα και όσα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων στο διάστημα αυτό, να τα θυσιάσουμε στο βωμό της μείωσης της "χασούρας" των εργοδοτών και της πανδημίας.
Καλούμε για άλλη μια φορά τους ξενοδόχους να εφαρμόσουν την ΚΥΑ και να προχωρήσουν στις επαναπροσλήψεις των συναδέλφων που εργάστηκαν πέρυσι, ώστε να προχωρήσουν οι αναστολές των συμβάσεων.
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ (ΠΟΞ)
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΗΚΟΤΗΤΑΣ
Οι εκβιασμοί που υφίσταται ο εργαζόμενος για να του κάνουν την επαναπρόσληψη είναι άνευ προηγουμένου.
  • Μειώσεις μισθών κατά 50%, αφού οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση και οδηγούν τους μισθούς στα 650€ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Δεν παρέχουν στο προσωπικό στέγαση και τροφή, λέγοντας μάλιστα πως αν δεν πάνε οι συνάδελφοι για δουλειά το θεωρούν οικιοθελή αποχώρηση και δεν δικαιούνται τίποτα.
  • Αντιλαμβάνεστε όλοι λοιπόν πως με 650€ μισθό δεν μπορείς να ενοικιάσεις σπίτι σε Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική , Κέρκυρα και σε όλες τις Τουριστικές περιοχές της χώρας.
Όσο αφορά τους εργαζόμενους στην εστίαση και στον επισιτισμό, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν πείθεται πως υπάρχει πρόβλημα και πως καλύπτονται όλοι από το έκτακτο επίδομα ανεργίας των 400€ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και όπως χαρακτηριστικά λέει η διοικητής του Οργανισμού κ. Πρωτοψάλτης "Ε τί να κάνουμε κάποιοι θα μείνουν κι έξω!"
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας δηλώνει, πως δεν πρόκειται να δεχθεί να μείνει κανείς εκτός ρύθμισης και ζητάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σε όλη την χώρα και τα Εργατικά Κέντρα να συλλέξουν τα στοιχεία των εργαζομένων που μένουν εκτός ρύθμισης στον Επισιτισμό ώστε να "επισκεφτούμε "την διοίκηση του ΟΑΕΔ και να του παραδώσουμε τα στοιχεία.
Ο ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Υ.Γ.: Δημοσιεύουμε και το χαρτί που ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν στα ξενοδοχεία για την επαναπρόσληψη τους φέτος ώστε να παραιτηθούν από το δικαίωμα επαναπρόσληψης το 2021. pdf1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου