Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Υπεγράφη τοπική σύμβαση εργασίας μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Λασιθίου

Ένα εικοσιτετράωρο πριν την έλευση του Μεσολαβητή, που είχε οριστεί με κλήρωση από τον Οργανισμό Μεσολάβησης – Διαιτησίας για να ξεκινήσει τη διαδικασία μεσολάβησης, οι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέληξαν στην υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με διετή διάρκεια.
Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας Ιωαν. Κακουράκης συναντήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο με τους Προέδρους των Συνδέσμων Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου Μιχ. Γαρεφαλάκη και Ιεράπετρας και Περιχώρων Άννα Φανουράκη και υπέγραψαν τη νέα τοπική συλλογική σύμβαση. Η υπογραφή έγινε στο ξενοδοχείο «Μίνως Μπητς», παρουσία της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου κ. Τζίνας Μαμιδάκη. Στη συνάντηση δεν προσήλθε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης.
Η νέα σύμβαση προβλέπει διατήρηση της προηγούμενης τοπικής συλλογικής σύμβασης χωρίς αύξηση στις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων για τη διετία 2016 και 2017. Διατηρεί το σύνολο σχεδόν των θεσμικών δικαιωμάτων που είχαν κερδίσει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε βάθος χρόνου και τα οποία είναι και τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν το καθεστώς εργασίας και εν μέρει τις συνολικές οικονομικές απολαβές τους.
Οι μόνες διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τα θεσμικά, είναι η απάλειψη της υποχρέωσης ξενοδοχειακής επιχείρησης κάτω των 30 δωματίων για καταβολή επιδόματος μεταφοράς των ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς και η κατάργηση γενικά του επιδόματος οθόνης που ανερχόταν στο 2% του μισθού όσων χειρίζονται Η/Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου