Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

 Δελτίο Τύπου για συνάντηση με Αν. Γ.Γ Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19.11.2015
 
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/11/15 συνάντηση του Προεδρείου και μελών Διοίκησης της Ομοσπονδίας ΠΟΕΕ-ΥΤΕ με τον Αν. Γενικό Γραμματέα κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Από το Ν. Λασιθίου στη συνάντηση παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν Λασιθίου Μιχ. Γαρεφαλάκης και η Γεν. Γραμματέας Μαρία Μαρκάκη - Φαζού.
Ζητήσαμε το Υπουργείο Τουρισμού να εκσυγχρονίσει άμεσα τις δομές του, να τροποποιήσει το πλαίσιο για την κατάταξη των τουριστικών επιχειρήσεων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών με αναβάθμιση των υποχρεωτικών προδιαγραφών, ποσοτικών και ποιοτικών στους τομείς της ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, της πρόσληψης αποφοίτων σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, της αποδεδειγμένης γνώσης ξένης γλώσσας, της συμμετοχής και πιστοποίησης σε επιμορφωτικά προγράμματα υγιεινής και ασφάλειας, να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα βελτίωσης του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος με την τροποποίηση, τον άμεσο εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και κατάρτισης και την διασύνδεση τους με τις ανάγκες της εργασίας και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Επιπλέον ζητήσαμε την άμεση προκήρυξη και υπογραφή των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης τα οποία είναι αναγκαίο να αποτελέσουν αναπτυξιακή προτεραιότητα για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο η καλλιέργεια δεξιοτήτων των εργαζομένων να συντελέσει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τέλος ζητήσαμε τη συμβολή του Υπουργού Ανάπτυξης για τη στήριξη της μισθωτής εργασίας με αποκατάσταση του πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας προς επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την υποχρεωτική εφαρμογή των συμβάσεων και επέκταση προς όλους, για να ανακοπεί η συνεχής και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας καθώς και την επιβολή υποχρεωτικά τραπεζικής μισθοδοσίας από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς και τη στήριξη των εποχικά ανέργων με αύξηση των μηνών επιδότησης αναλόγως των μηνών απασχόλησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧ. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΦΑΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου