Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου

 
 
 
 
 
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Γενική Γραμματέας η Μαρία Φαζού, Αντιπρόεδρος ο Νικ. Κρομμύδας, Ταμίας η Δήμητρα Μπουντζαλή, Έφορος Υλικού ο Κων. Μαθιουδάκης και μέλη οι Ζαμβία Ορφανάκη και Ελένη Γαλανάκη.
Ο κ. Γαραφελάκης ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την τιμή που του έκαναν, επανεκλέγοντάς τον ομόφωνα, αλλά και όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όσα προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν, αλλά και εκείνους που αμέλησαν να το πράξουν.
«Η δύναμη των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό τομέα στο Λασίθι, στηρίζεται στην ενότητα, στην ομοψυχία και στην συσπείρωση γύρω από το σωματείο τους.
Σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον που διαμορφώνουν τα μνημονιακά μέτρα, ο Σύνδεσμος αγωνίζεται εδώ και χρόνια να διατηρήσει όσες περισσότερες από τις κατακτήσεις έχει πετύχει με αγώνα, την ίδια ώρα που κατεδαφίζονται δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων σε όλους τους τομείς.
Η τελευταία επιτυχία επέκτασης χρονικά και αύξησης του επιδόματος ανεργίας, που επετεύχθη σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, είναι, όσο κι αν ορισμένοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, μια σημαντική κατάκτηση, και η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε την επόμενη χρονιά να επεκταθεί ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Γαρεφαλάκης.
Αναφερόμενος στην τουριστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες, επεσήμανε ότι «υπήρξε πολύ καλή, επεκταθείσα χρονικά από τις αρχές Απριλίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου, γεγονός που στήριξε τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο, δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο. Υπήρξαν προβλήματα σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά, όπου έγιναν σχετικές καταγγελίες από τους εργαζόμενους, το σωματείο επενέβη άμεσα.
Η τοπική συλλογική σύμβαση, που το σωματείο πέτυχε να υπογράψει με τους ξενοδόχους, αποτελεί μεγάλη επιτυχία, γιατί προστάτευσε κεκτημένα δικαιώματα, αλλά και αύξηση στους μισθούς μισή εκατοστιαία μονάδα πάνω από την πανελλαδική κλαδική σύμβαση, προστατεύοντας παράλληλα τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.
Επιπλέον το σωματείο κάθε χρόνο οργανώνει και δρομολογεί την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία- διαδικασία που και για την επόμενη τουριστική περίοδο θα ξεκινήσει, με υποβολή αιτήσεων των μελών, μετά τα μέσα Ιανουαρίου 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου