Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ      ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ    Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Διεύθυνση : MINΟΩΣ 51 ΑΜΜΟΥΔΙ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΗΛ/FAX : 28410/22784

Συναδέλφισσεs και Συνάδελφοι

Το Δ Σ του Συνδέσμου  Υπαλλήλων  Ξενοδοχείων  Ν.Λασιθίου αντιδρώνταs στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του την συμμετοχή μαs στην 24 ωρη Γενική Απεργία τηs ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Τα  μνημόνια που τώρα τα βαπτίζουν  πολυνομοσχέδια έχουν  φέρει ριζικέs αλλαγέs στα εργασιακά με αποτέλεσμα οι λίγεs κατακτήσειs μαs που έχουν απομείνει να καταπατιούνται.Οι νέεs παρεμβάσειs στα εργασιακά ,οι απολύσειs ,η ανεργία,τα χαράτσια  έχουν πάρει εφιαλτικέs διαστάσειs και οδηγήσει τουs εργαζόμενουs στην εξαθλίωση.

Τα προβλήματα πολλά και οι εργαζόμενοι να αντιμετοπίζονται ωs σκλάβοι.Οι υπηρεσίεs ΙΚΑ και ΣΕΠΕ να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγο φόρτο εργασίαs με το λίγο προσωπικό, από τίs καταγγελίεs των εργαζομένων.Αποδυναμώνουν τιs υπηρεσίεs ΙΚΑ και ΣΕΠΕ τουs έχουν αφαιρέσει τα οχήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν  και να κάνουν ελέγχουs σε όλο το Νομό και να χρησιμοποιούν  τα ιδιωτικά τουs ή συνδικαλιστών  αυτοκίνητα με ότι αυτό συνεπάγεται.Με δύο υπαλλήλουs  που παρά τιs προσπάθειεs τουs και την θέληση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.Άρα είναι εσκεμμένο.Πωs θα πατάξουν την μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή.Με μία φορά που κατεβαίνει το κλιμάκιο από την Αθήνα?Οι εργαζόμενοι έχουμε φτάσει σε απόγνωση και ο χειμώναs δεν είναι μακριά που δεν θα  πάρουμε επιδότηση ανεργίαs.Υπάρχει εκμετάλλευση και αβεβαιότητα το αν θα πληρωθούμε  και με τουs χαμηλούs μισθούs πωs θα επιβιώσουμε? Ο εκφοβισμόs και ο εκβιασμόs είναι σε άνθιση περισσότερο από κάθε άλλη φορά.ΟΙ Συλλογικέs Συμβάσειs Εργασίαs δεν τηρούνται  υπογράφονται εικονικέs συμφωνίεs  δουλεύουν πολλέs ώρεs χωρίs να πληρώνονται όπωs οι Κυριακέs τα Ρεπό οι υπερωρίεs κτλ.Οι ξενοδόχοι εξοντώνουν τουs εργαζόμενουs στα ξενοδοχεία με εργασία 12 ωρα και πλέον κάθε μέρα και δεν είναι μόνο οι πιέσειs για μειώσειs μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων εκβιασμοί και απειλέs για απολύσειs  είναι και η καθυστέρηση πληρωμών των δεδουλευμένων.Φέτοs όπωs όλοι λένε η σαιζόν έχει μεγάλη άνοδο  αλλά οι μισθοί όμωs έχουν την πιο μεγάλη κάθοδο.Προσλαμβάνουν άτομα κάτω των 25 ετών για να τουs δίνουν το ξεροκόμματο που το λένε μισθό και που οι εργοδότεs το εκμεταλλεύονται και τουs προσλαμβάνουν γι αυτό.Η Κυβέρνηση εξαγγέλει συνέχεια μέτρα ενάντια στον εργαζόμενο ενώ δεν κάνει τίποτα για να τον προστατέψει και να πατάξει την ανασφάλιστη εργασία.

<< Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί >>

         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Υπογραφή Σ.Σ.Ε με αξιοπρεπείs μισθούs για ΟΛΟΥΣ.

·         Επανάκτηση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου των ασφαλιστικών κοινωνικών και δημοκρατικών μαs δικαιωμάτων.

·         Ανατροπή στιs αδιέξοδεs οικονομικέs πολιτικέs που παράγουν  ΑΝΕΡΓΙΑ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

·         Άμεση στελέχωση του ΙΚΑ και ΣΕΠΕ με υπαλλήλουs και όχι κροκοδείλια δάκρυα για δήθεν πάταξη τηs ανασφάλιστηs  και μαύρηs εργασίαs.

·         Επαναλειτουργία τηs ΕΥΠΕΑ στο Ηράκλειο και στελέχωση .

·         Δημιουργία μεικτών κλιμακίων για ελέγχουs –τμήματοs οικονομικήs αστυνομίαs.

·         Υποχρεωτικέs κάρτεs εισόδου – εξόδου προσωπικού (ανεξαρτήτωs με την θέση) σε όλεs τιs επιχειρήσειs και συνδεδεμένεs με το Υπουργείο Εργασίαs και ΙΚΑ.

·         Ζητούμε από το Υπουργείο Τουρισμού να επιμείνει στη λειτουργία και φέτοs τηs Μετεκπαίδευσηs,προβλεπομένηs από τουs αποφοίτουs τηs,διότι για τη βελτίωση του παραγόμενου τουριστικού προιόντοs είναι αναγκαία η διά βίου εκπαίδευση και γιατί υπάρχει σε εκκρεμότητα κονδύλιο του ΕΣΠΑ που δεν πρέπει να απολεστεί.

·         Κατάργηση τροποποίηση του Ν. 3980/11 που προβλέπει την δραστική περικοπή του επιδόματοs ανεργίαs στην συντριπτική πλειοψηφία των εποχιακών ανέργων.

·         Την διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ των εργαζομένων.

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .

Όλοι μαζί στην συγκέντρωση 10:00 η ωρα πμ στην πλατεία Αγ.Νικολάου την Τρίτη 12 Ιουλίου.

                                                      ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                         

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΜΙΧ. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ                                                         ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΦΑΖΟY